01 березня 2013

Практика колдоговірної роботи

Інформаційна записка

про практику колективно-договірної роботи на прикладі Запорізької обласної ради профспілок, Федерації профспілок Рівненської області, Профспілки працівників вугільної промисловості України, Профспілки працівників освіти і науки України

(за даними членських організацій ФПУ)

Постановою Президії Федерації профспілок України від 11 грудня 2012 року № П-15-5 «Про стан колективно-договірного регулювання та основні завдання колдоговірної роботи на 2013 рік» вирішено внести на розгляд Президії ФПУ в лютому 2013 року інформацію про практику колективно-договірної роботи на прикладі Запорізької обласної ради профспілок, Федерації профспілок Рівненської області, Професійної спілки працівників вугільної промисловості України, Профспілки працівників освіти і науки України.

Запитання - відповіді

1. Між первинною профспілковою організацією та адміністрацією підприємства укладено колективний договір, в якому передбачено перерахування цій профорганізації коштів на культурно-масову, фізкультурну та оздоровчу роботу. На профспілковій конференції прийнято рішення про перейменування первинної профорганізації. Чи законно буде здійснювати перерахування вказаних коштів адміністрацією підприємства первинній профорганізації, яка змінила свою назву?