17 квітня 2013

Сума заборгованості зменшується!

В рамках проведення профспілкового моніторингу стану погашення заборгованості з виплати заробітної плати ФПУ направила Мінсоцполітики наступну інформацію.

За інформацією членських організацій ФПУ за період з 01.03.2013 до 08.04.2013 сума заборгованості з виплати заробітної плати зменшилася на 118,0 млн. грн. або на 23,7% і становить 380,4 млн. грн.

ІНФОРМАЦІЯ про здійснення громадського контролю за додержанням законодавства про працю ФПУ та її членськими організаціями у 2012 році

grom kontrol

Відповідно до статті 259 Кодексу законів про працю України, статті 21 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності» профспілки здійснюють громадський контроль за додержанням законодавства про працю, зокрема, за виплатою заробітної плати, додержанням законодавства про працю та про охорону праці, створенням безпечних і нешкідливих умов праці, належних виробничих та санітарно-побутових умов, забезпеченням працівників спецодягом, спецвзуттям, іншими засобами індивідуального та колективного захисту. Федерація профспілок України та її членські організації здійснюють свої повноваження громадського контролю на підставі законодавства України та згідно з планом основних напрямів діяльності.