19 квітня 2013

Розпочалося доопрацювання Порядку розслідування нещасних випадків

propozВ Держгірпромнагляді 17 квітня відбулося чергове засідання тристоронньої робочої групи з удосконалення діючого Порядку проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

Тристороння робоча група утворена наказом Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України від 05.02.2013 №16, провела  засідання по розгляду пропозицій сторін щодо внесення змін до зазначеного Порядку.

Пропозиції Федерації профспілок України були підтримані. Їх представляв заступник керівника департаменту охорони праці апарату ФПУ – керівник управління Маціяшко В.А. Це зокрема пропозиції:

РЕЦЕПТИ МВФ ЩОДО РИНКУ ПРАЦІ ПРИЗВОДЯТЬ ДО СКОРОЧЕННЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ ТА ЗРОСТАННЯ НЕРІВНОСТІ

Міжнародна конфедерація профспілок (МКП) попереджає, що поради МВФ та «трійки» щодо ринку праці підривають основи демократії, несуть у собі загрозу встановлення економічної диктатури як у Європі, так і поза її межами, призводять до розколу у суспільстві та соціальних заворушень і позбавлені будь-яких економічних переваг.