27 грудня 2013

Інформаційна записка про результати проведення двомісячника з виявлення роботодавців, які ухиляються від ведення переговорів та укладення колективних договорів

На виконання постанови Президії Федерації профспілок України від 23.12.2011 «Про запровадження Єдиної колдоговірної кампанії «Єдині цілі, єдині дії!» у ІІ кварталі поточного року було проведено двомісячник з виявлення роботодавців, що ухиляються від участі в колективних переговорах та укладення колективних договорів.

З метою організації цієї роботи ФПУ в березні 2013 року направила відповідні рекомендації членським організаціям (лист ФПУ від 05.03.2013 №03/01-24/404). Згідно з пунктом 6.3 згаданих рекомендацій було передбачено інформування ФПУ про результати проведення двомісячника до 25 червня, однак і після неодноразових нагадувань інформація продовжувала надходити до 11 липня 2013 року.

Неформальне та спонтанне навчання в Україні

196445-yana

12 грудня поточного року, в рамках проходження семінару «Про визнання неформального і спонтанного навчання в Україні», консультантами Європейського Фонду Освіти було презентовано матеріали (додаються) щодо визнання неформального навчання в Україні та аналізу перших результатів його підтвердження.

Серед основних питань для обговорення, також, були:  галузеві ради, професійні стандарти, оцінщики та атестація, часткове визнання, підготовка та доступ кандидатів до навчання, спостереження їх результатів та фінансування неформального навчання.

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання