30 грудня 2013

Розмір заробітної плати некваліфікованого працівника небюджетної сфери у грудні 2013 року

Розмір заробітної плати некваліфікованого працівника небюджетної сфери за повністю виконану норму часу в нормальних умовах праці (табл. додається)

Гострі факти невиплати заробітної плати

Як повідомлялося раніше, під час зустрічі з Президентом України В.Ф.Януковичем 12 листопада п.р. Головою ФПУ Ю.М. Куликом було висловлено занепокоєння стосовно зростання заборгованості з виплати заробітної плати. За дорученням Президента до кінця поточного року мала бути погашена заборгованість на кожному підприємстві, особливо державної форми власності.

Федерація профспілок України підготувала інформацію про найбільш гострі факти невиплати заробітної плати за станом на 09.12.2013 на тих підприємствах, де вжиті заходи на рівні галузі чи регіону не дали необхідного результату, та направила її Главі держави (звернення додається).

За даними членських організацій ФПУ, понад 70% загальної суми заборгованості з виплати заробітної плати припадає на підприємства державної форми власності.

Список підприємств-боржників із заробітної плати станом на 1 грудня 2013 року

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання

Правові підстави здійснення профспілками громадського контролю за додержанням законодавства про охорону праці в Україні

zДепартамент охорони праці апарату ФПУ підготував методічні матеріали з питань здійснення профспілками громадського контролю за додержанням законодавства про охорону праці в України (зміст і основний текст додаються).