лютого 2014

25 лютого 2014

03 лютого 2014

Фінансування громадських робіт в Україні

Інформаційно-аналітичні матеріали стосовно ефективності використання коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, виділених для організації громадських робіт для безробітних

За останніми офіційними даними у лютому 2014 року кількість зареєстрованих безробітних, порівняно з відповідним періодом 2013 року зменшилась на 52,8 тис.осіб та становила 536,3 тис.осіб. Водночас у лютому кількість зареєстрованих безробітних порівняно з січнем 2014 року зросла на на 2,1%. Середній розмір допомоги по безробіттю становив 1141 грн., що дорівнює 93,7% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати (1218 грн.).

Рівень зареєстрованого безробіття в цілому по країні порівняно з січнем не змінився і на кінець лютого 2014р. становив 1,9% населення працездатного віку. У сільській місцевості зазначений показник зріс на 0,1в.п. і становив 2,9%, у міських поселеннях він залишився на рівні попереднього місяця – 1,5% населення працездатного віку.

Одним із важливих заходів підтримки людей у період безробіття та пошуку роботи є залучення їх до участі в оплачуваних громадських роботах – найпростіших роботах, що потребують знань для використання простих завдань, у деяких випадках із використанням ручних інструментів та/або із значними фізичними зусиллями, та кваліфікованих роботах, що потребують кваліфікації та/або досвіду роботи, які організовуються з метою надання додаткової соціальної підтримки та забезпечення тимчасової зайнятості осіб, які шукають роботу.