06 травня 2014

Безпека праці на підприємстві – в центрі уваги профспілок Миколаївщини

image002У рамках Всесвітнього Дня охорони праці, Миколаївська обласна рада профспілок провела 23 квітня п.р. на базі Миколаївського відділення ПАТ «САН ІнБев Україна» виїзне засідання президії, де було розглянуто питання про досвід роботи адміністрації і профспілкового комітету підприємства щодо створення безпечних умов праці. ПАТ «САН ІнБев Україна» - лідер українського ринку з виробництва пива, об’єднує Чернігівське, Харківське та Миколаївське відділення однієї з найбільших пивоварних компаній світу Anheuser-BuschInBevта є одним з кращих в області по створенню безпечних умов праці для працівників.

25 квітня п.р. з ініціативи голови районної координаційной ради  профспілок  Новоодеського району Валентини Мазур проведено семінар, присвячений Всесвітньому дню охорони праці. На семінар були запрошені  голови профспілкових комітетів підприємств, члени комісій з охорони праці виборних профспілкових органів, фахівці служб охорони праці.

Всесвітній день охорони праці на Луганщині

lugНа підприємствах Луганської області проводилися заходи з нагоди Дня охорони праці, в яких активну участь взяли представники первинних та обласних профспілкових організацій.

Луганською обласною організацією профспілки працівників текстильної та легкої промисловості разом з територіальним управлінням Держгірпромнагляду у Луганській області за участю Федерації профспілок Луганської області на базі ПАТ «Глорія Джинс» 22 квітня проведено семінар-нараду з питань охорони праці на підприємствах текстильної та легкої промисловості. В семінар-нараді взяли участь голови первинних профспілкових організацій фахівці служб охорони праці та представники навчальних закладів, учні яких проходять виробничу практику на цих підприємствах. У семінарі взяв участь та виступив завідувач відділом охорони праці, здоров’я та соціальних питань Федерації профспілок Луганської області Семаков В.П. Він зазначив, зокрема, що охорона праці на підприємстві починається з робочого місця. Тому всі зусилля фахівців та служб повинні бути спрямовані на забезпечення нормальних та безпечних умов праці саме на робочих місцях, адже з умов праці на кожному робочому місці складаються умови праці в цілому на підприємстві. За підсумками семінар-наради були прийняті рекомендації учасників щодо забезпечення безпечного ведення робіт із застосування хімічних речовин.

Мінімальний споживчий кошик працівника металургійного підприємства

Вартість мінімального споживчого кошика працівника одного з металургійних підприємств в Запорізькій області, за розрахунками заступника голови профспілкового комітету, в березні 2014 року мала складати 6764 грн.

Розрахунки та порівняльний аналіз зростання середньої зарплати і мінімального споживчого кошика додаються.

Департамент виробничої політики та

колективно-договірного регулювання