08 жовтня 2014

Навчання у Київському міському Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф

1Департаментом охорони праці ФПУ відповідно до розпорядження Голови Федерації профспілок України Осового Г.В. від 06.10.2014 р. № 126-К «Про участь у навчанні з питань надання першої домедичної допомоги»  7 жовтня організовано проведення  відповідного навчального тренінгу для працівників апарату ФПУ на базі Київського міського Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (директор Вершигора А.В.).

Навчання проходили працівники, які добровільно виявили бажання отримати практичні навички в наданні домедичної допомоги.

Тренінг для першої групи працівників ФПУ провів завідувач навчально-тренінгового класу Шваб О.Л.

Під час тренінгу проведено загальну лекцію для всіх учасників семінару, на якій розглядались проблемні питання при наданні домедичної допомоги, роз’яснено теоретичні основи виконання тих чи інших прийомів надання домедичної допомоги, які базуються на принципах доказової медицини.

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№9 2014р).

imВ ньому, як завжди, новини про діяльність ФПУ, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів.

В журналі розміщені наступні статті:

В.Кобця  «Працювати без травм за міжнародними стандартами». Автор знайомить із досвідом Качанівстького газопереробного заводу  ПАТ «Укрнафта» щодо впровадження СУОП на базі  міжнародного стандарту ОНSАS 18001 та інш.

М. Смольнякова «Замість сприяння – палки в колеса». Про перекоси на ринку послуг та недобросовісну конкуренцію у сфері підготовки спеціалістів робітничих професій і навчання з питань охорони праці.

О.Моісеєнка «Дистанційне навчання». Знайомство з досвідом Запорізької філії ПАТ «Укртелеком» щодо організації дистанційного методу навчання працівників з питань охорони праці.