листопада 2014

29 листопада 2014

В Тбілісі відбувся міжнародний семінар з охорони праці

1

17-20 листопада 2014 р. в м. Тбілісі відбувся міжнародний семінар МОТ/МКП/ВЕРС з охорони праці для профспілок країн регіону на якому основними темами стали: «Безпека на робочих місцях. Роль інспекції праці».

Крім Грузинських,  в семінарі взяли участь представники профспілок Молдови, України, Білорусії, Росії, Казахстану, Азербайжану, Арменії, Таджикістану і Киргизії. Від Українських профспілок в семінарі взяли участь керівник департаменту охорони праці ФПУ  Юрій Андрієвський і заступник голови первинної профспілкової організації ПАТ «Євраз - ДМЗ ім. Петров-ського»  Олександр Бондарєв.

28 листопада 2014

Міжнародні стандарти охорони здоров'я та безпеки праці в Україні

120 листопада 2014 року, з ініціативи Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України для страхових експертів з охорони праці Фонду та представників профспілок у ПАТ НВЦ «Борщагівський ХВЗ» (м. Київ, вул. Миру17), відбувся Прес-тур «Система управління охороною праці – як основний фактор в зменшенні травматизму і профзахворювань на виробництві», в якому від ФПУ взяла участь головний спеціаліст-технічний інспектор праці Департаменту охорони праці Тетяна Горюн.

21 листопада 2014

Шановні колеги! Пропонуємо Вам для ознайомлення та використання у роботі Методичні рекомендації щодо застосування правил правопису під час підготовки документів.

(Додається)

Департамент правового захисту ФПУ

14 листопада 2014

ДЕЛЕГАЦІЯ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК УКРАЇНИ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У ЗАХОДАХ ПАНЄВРОПЕЙСЬКОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ РАДИ МІЖНАРОДНОЇ КОНФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК

1Делегація Федерації профспілок України на чолі із заступником Голови ФПУ Кондрюком Сергієм Михайловичем та завідувачем відділу охорони здоров'я  - довіреним лікарем апарату ФПУ Легковим В.А. у складі на запрошення Панєвропейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок перебувала 4 та 5 листопада 2014 р. у м. Брюссель (Королівство Бельгія) за програмою проведення семінару присвяченого екологічним та соціальним стандартам Європейського союзу (ЄС) та дотриманню зазначених стандартів міжнародними фінансовими установами під час виконання інвестиційних проектів у країнах, що не входять до ЄС (з акцентом на діяльність Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

Семінар було організовано Панєвропейською регіональною радою (ПЄРР) у співпраці з профспілковим центром Бельгії (FGTB), профспілковими центрами Швеції LO та TCO та за участі Уряду Бельгії. Семінар проводився у приміщенні Міжнародної конфедерації профспілок за адресою м. Брюссель, просп. Короля Альберта ІІ, 5.

09 листопада 2014

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці»

1Вийшов у світ» черговий номер журналу «Охорона праці» (№10 2014р). В ньому, як завжди, новини про діяльність ФПУ, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі:

Стаття «Метаморфози 21-ї  статті», с.6., автор  Л.Солодчук.  Йдеться про зміни до ст.21 Закону України «Про охорону праці», які торкаються питань функціонування дозвільної системи у сфері промислової безпеки та охорони праці.  Ситуацію наряду з іншими, коментує заступник керівника Департаменту охорони праці ФПУ Валентин Маціяшко.

Стаття «Соломонове рішення для МОЗ: віддати, щоб зберегти», с.56.,  автор К.Теличко.  У матеріалі  думки представників ФПУ про хід двох рефом: медичної галузі та наглядових органів у сфері охорони та гігієни праці.

Стаття «Удосконалюємо СУОП», с.16., автор Г.Лесенко.  Пропонуються шляхи покращання ефективності СУОП.

Стаття «Оцінюємо ефективність СУОП»,с.19. Автор О.Цибульська дає рекомендації  щодо  поліпшення  функціонування СУОП в режимі  постійного вдосконалення.

Автор О.Лисенко у статті «ОHSAS  18001:крок за кроком» розповідає про  процеси ідентифікації та класифікації небезпек виробництва під  час впровадження  систем менеджменту професійної безпеки і здоров’я.

Cтаття «Робота під артобстрілом», с.40. Автор  Ю.Сагань  -  про роботу з організації охорони праці в ПАТ «Новокраматорський машинобудівний завод», який опинився у зоні бойових дій.

Департамент охорони праці ФПУ