22 квітня 2015

Школа профспілкових переговірників Частина друга.

В рамках домовленостей Федерації профспілок України з Фондом ім. Фрідріха Еберта, Регіонального представництва в Україні та Білорусі, 23-24 квітня п.р. було проведено черговий модуль навчання групи профспілкових активістів.

Цього разу профспілковців гостинно приймав Навчально-методичний центр профспілкових організацій Чернігівської області.

ІІ Модуль на тему «Підготовка та планування колективно-договірної роботи» викликав серед учасників семінару високу зацікавленість. Жваву дискусію та активну роботу в групах зумовили визначення та систематизація проблемних питань застосування та виконання законодавства учасниками колдоговірного процесу.

Представники профспілок працівників АПК, культури, соціальної сфери, молодіжних житлових комплексів та комітетів місцевого самоврядування, державних установ, оборонної промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості, нафтової і газової промисловості, газових господарств, атомної енергетики, машинобудівників і приладобудівників, радіоелектроніки та машинобудування, машинобудування та металообробки, а також представники профкомів первинних профспілкових організацій «ДТЕК Придніпровська ТЕС», ПАТ «Сумихімпром», «Головдерженергонагляд» ДП НЕК «Укренерго», Федерації профспілок Хмельницької області працювали над:

- варіантами розроблення стратегії переговорної кампанії, переговорної стратегії профспілки;

- системним підходом до колективних переговорів;

- етапним плануванням ведення колдоговірної кампанії.

Високу зацікавленість викликала й тема інформаційного супроводу ведення колективних переговорів, зокрема стосовно напрацювання заходів інформаційного впливу на працівників, роботодавців, уряд під час підготовки і ведення переговорів на різних рівнях.

Варто зазначити, що семінар був побудований таким чином, що слухачі мали можливість поділитися своїм особистим досвідом із практики проведення ефективних зборів під час колдоговірної кампанії, взяти участь у ділових іграх на тему: «Переговори», «Збори із затвердження колдоговору» та проаналізувати можливі ризики колдоговірної кампанії. Матеріали та фото додаються.

Проведення заключного ІІІ модуля «Практичні аспекти ведення переговорного процесу» заплановано на травень 2015 року.

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання