травня 2015

27 травня 2015

Школа профспілкових переговірників Частина третя. Заключна.

У рамках домовленостей Федерації профспілок України з Фондом ім. Фрідріха Еберта, Регіонального представництва в Україні та Білорусі, 27-28 травня п.р. розпочала свою роботу Школа профспілкових переговірників черговим заключним модулем навчання групи профспілкових активістів.

Старовинне місто Львів, хоч і з негодою, але гостинно прийняв профспілковців. ІІІ Модуль на тему «Практичні аспекти ведення переговорного процесу» розпочався з обговорення новин, що відбулися в профспілках, представлених учасниками семінару, з часу проведення попереднього тренінгу.

Представники профспілок працівників авіапрацівників, АПК, культури, соціальної сфери, молодіжних житлових комплексів та комітетів місцевого самоврядування, державних установ, оборонної промисловості, енергетики та електротехнічної промисловості, нафтової і газової промисловості, радіоелектроніки та машинобудування, профкому первинної профспілкової організації «ДТЕК Придніпровська ТЕС» працювали над питаннями:

- трансформації колективно-договірного процесу в сучасних умовах;

- лідерства та ініціативи в переговорах;

- критичного аналізу інформації в переговорному процесі;

- особливостями ведення переговорів в кризових (конфліктних) ситуаціях

Варто зазначити, що тренінг був побудований таким чином, що учасники мали можливість поділитися своїм особистим досвідом із практики ведення колективних переговорів, взяти участь у практичних заняттях з організації ефективного виступу перед аудиторією, удосконалення навичок спілкування з «союзниками» та «противниками».

Фінальним акордом цих семінарів-тренінгів стало вручення учасникам Сертифікатів про успішне проходження навчання в Школі профспілкових переговорників у рамках проекту «Колективні переговори між профспілками і роботодавцем: створення надійного механізму вирішення спорів та конфліктів у дусі співробітництва».

Матеріали та фото додаються.

Департамент виробничої політики

та колективно-договірного регулювання

25 травня 2015

В ФПУ УСПІШНО РЕАЛІЗОВАНО НАВЧАЛНИЙ ПРОЕКТ У СФЕРІ ОХОРОНИ ПРАЦІ

118 - 20 травня 2015 року  на базі Академії праці Федерації профспілок  України (18-19 травня), готелю «Братіслава» (20 травня) в рамках проекту технічного співробітництва LO-TCO «Зміцнення потенціалу профспілок ЮВЕ і СНД» , договору між Федерацією профспілок України (ФПУ) та Міжнародною конфедерацією профспілок (МКП) і за підтримки ДП «Редакція журналу «Охорона праці», відбувся семінар-тренінг «Підвищення впливу профспілок на прийняття рішень роботодавцями і урядовими структурами з питань забезпечення безпеки праці і здоров’я працівників» в якому взяли участь технічні (головні технічні) інспектори праці профспілок, інші представники профспілок з охорони праці (від територіальних і всеукраїнських об’єднань, первинних профспілкових організацій), науковці, представники  об’єднань роботодавців, державних органів влади та міжнародні експерти по системам менеджменту у сфері безпеки і гігієни праці.

08 травня 2015

Профспілкам дякують за підтримку Всеукраїнського конкурсу дитячого малюку "Охорона праці очима дітей"

DLYA-SAYTA- -28-kvitnya-300x207

Шановні колеги!

Користуючись нагодою щиро дякую Вам за активну участь у підготовці та проведенню Всеукраїнського конкурсу дитячого малюку "Охорона праці очима дітей". Відеофільм  про нагородження переможців конкурсу, який відбувся 28 квітня 2015 р. у Всесвітній день охорони праці можна побачити за наступними посиланнями (http://www.ex.ua/get/377802997535/164303187,  https://www.facebook.com/343445459197952/videos/359165044292660/?fref=nf )

Сподіваюсь на плідну співпрацю у майбутньому.

Безпечної Вам праці та вагомих здобутків.

07 травня 2015

Вийшов у світ 4 номер журналу «Охорона праці» у 2015 році

obl-4 2015 ukrВийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№4 2015р). В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі зміст цього номеру:

Управління охороною праці

Людмила Солодчук «Хороший початок» Про напрями діяльності та першорядні завдання новоствореної Державної служби України з питань праці

Людмила Солодчук «Роман Чернега: «Безпека передусім – це філософія для бізнесу, держави, всього суспільства» Інтерв’ю з головою Державної служби України з питань праці