липня 2015

30 липня 2015

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№7 2015р).

obl-7 2015rusВ ньому, як завжди, новини про діяльність ФПУ, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:

Олег Моісеєнко. Травматизм очима профспілок.

Про підсумки розширеного засідання президії Запорізької обласної ради профспілок

Наталія Данько. Профілактика по-німецькиУ статті йдеться про можливість самостійно оцінити стан ОП свого підприємства за допомогою програми GDA

Олександр Одаренко. Державний нагляд: «камо грядеши». Про проблеми сучасної України у сфері забезпечення права працівника на безпечну працю

Наталія Чумакова. Про нову редакцію Правил безпеки систем газопостачання. У статті розглянуто нову редакцію Правил безпеки систем газопостачання

11 липня 2015

Уряд зрозумів свою помилку – державний нагляд у сфері праці відновлено!

1107Примирна комісія з вирішення трудового колективного спору між Спільним представницьким органом репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Кабінетом Міністрів України поставила крапку у суперечці профспілок з Урядом щодо забезпечення вільного доступу державних інспекторів у сфері праці до підприємств і робочих місць з метою виконання своїх функцій.

Трирічна боротьба за виживання державних наглядових органів у сфері праці закінчилася успіхом.

07 липня 2015

Надання роз’яснення щодо заповнення Інформації про правозахисну роботу членських організацій ФПУ

Надання роз’яснення щодо заповнення
Інформації про правозахисну роботу членських організацій ФПУ

1. ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

1.1. Кількість інспекторів праці профспілок, всього з них: - наводиться загальна кількість інспекторів праці профспілок, що визначається шляхом підсумовування показників підпунктів 1.1.1., 1.1.2., 1.1.3., 1.1.4.

1.1.1. - головний правовий інспектор праці  - зазначається кількість головних правових інспекторів праці у Профспілці;

1.1.2. - правовий інспектор праці - вказується кількість правових інспекторів праці - працівників апарату організаційних ланок Профспілки, визначених у Статуті, які у своїй діяльності керуються Типовим положенням про правову інспекцію праці профспілок, затвердженим постановою Президії ФПУ від 11.12.2012 № П-15-4.