01 квітня 2016

Переваги ратифікації Додаткового протоколу Європейської соціальної хартії (переглянутої)

23 березня 2016 року в Міністерстві соціальної політики України відбулася міжнародна зустріч щодо положень Європейської соціальної хартії (переглянутої), до яких Україна не приєдналася при ратифікації.
Європейську соціальну хартію (переглянуту) Україна ратифікувала 21 грудня 2006 р., тобто до Ради Європи було передано відповідну ратифікаційну грамоту. При цьому Україна приєдналася до 74 з 98 пунктів документу.

Кабінетом Міністрів України схвалено Стратегію подолання бідності до 2020 року

Відповідно до Цілей сталого розвитку (2015—2030 роки), схвалених на Саміті ООН у вересні 2015 року, розв'язання проблем подолання бідності та зменшення нерівності, підвищення рівня життя та забезпечення доступу до базових послуг для всіх верств населення, розвиток соціальної інфраструктури та розширення можливостей для самореалізації в безпечному середовищі є першочерговими завданнями світової спільноти.

З метою реалізації Цілей сталого розвитку (2015—2030 роки) та пункту 391 Плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, протягом січня - грудня 2015 року у Мінсоцполітики проводилась робота з розробки проекту Стратегії подолання бідності за участі представників центральних органів виконавчої влади, наукових інституцій, міжнародних експертів, та сторін соціального діалогу (профспілок та роботодавців).

Профспілкова Робоча група із запровадження мінімальних гарантій в оплаті праці за галузевою ознакою інформує

Профспілки не раз звертали увагу соціальних партнерів на необхідність запровадження на законодавчому рівні державних соціальних гарантій в оплаті праці за галузевими принципами, які б врахували зв'язок оплати праці з важкістю праці та затратами енергії працівника, з метою їх подальшого використання як бази для переговорів при укладанні галузевих угод.