квітня 2016

26 квітня 2016

Стресс на работе. 20 правил успешного человека

image001 Каждый из нас по-разному представляет свой путь к успеху. Кто-то считает, что работа без выходных и отпусков поднимет его до самых высот; кто-то пытается выстроить свою карьеру, налаживая личные связи, а другие полагают, что самое важное – найти себя, и успех придет сам собой. В любом случае, этот путь всегда непростой - заставляет изрядно трудиться, нервничать и работать над собой. Люди, добившиеся высоких результатов в своем деле, прошли через множество препятствий, непониманий и трудностей, но несломались.

Мы собрали для вас 20 правил успешных людей, которые придадут уверенности в себе, помогут преодолеть страхи и приблизят к желаемой цели.

1.Соблюдать режим дня.

Приучите себя вставать и ложиться в одно и то же время. Уже через пару недель вы почувствуете, что просыпаться стало намного легче, голова по утрам ясная и бодрость сохраняется в течение всего дня.

2. Не пропускать завтраки.

Пусть он будет легким, быстрым, но все же будет. К тому же, за завтраком вы можете успеть прочитать главные новости, составить план на день.

3. Брать на себя всю ответственность.

Чорнобиль: 30 років потому

1У переддень тридцятої річниці аварії на Чорнобильській АЕС відбувся прес-тур для вітчизняних та іноземних ЗМІ в зону відчуження. Будні працівників, що перетворюють об'єкт "Укриття" на екологічно безпечну систему, та місто-привид Прип’ять – очима журналу «Охорона праці».

Будівництво нового безпечного конфайнмента (НБК), або "Арки" перебуває у заключній фазі. На будівельному майданчику одночасно реалізовуються два дуже складні проекти. Перший - споруджуються усередині "Укриття" (четвертий енергоблок АЕС) торцеві стіни, які вийдуть з об'єкта та забезпечать подальшу герметизацію «Укриття» та "Арки", яку на нього насунуть. Другий - монтаж інфраструктури та об'єктів технологічного корпусу з управління системами життєзабезпечення НБКВартість проектів 2,5 млрд євро. Участь у фінансуванні беруть участь 28 держав-донорів, в тому числі і Україна. Адміністратор Чорнобильського фонду — Європейський банк реконструкції та розвитку.

25 квітня 2016

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№4 2016р)

obl-web-ukr-04В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті:

Олександр Фандєєв, Від оборонної тактики до наступальної. Результати роботи VII з’їзду Федерації профспілок України

Звернення Організаційного комітету з підготовки та проведення у 2016 році заходів з нагоди Дня охорони праці в Україні

Олег Моісеєнко, Перечитуючи доповідь МОП 6. Автор проаналізував деякі тези доповіді МОП 2015 року відносно українських реалій

Олександр Фандєєв, Соціальний захист з людським обличчям. Верховна Рада ратифікувала Конвенцію МОП про мінімальні норми соціального забезпечення № 102

22 квітня 2016

До Верховної Ради України внесено доопрацьований проект Закону України про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці працівників

Як повідомлялося раніше ( http://www.fpsu.org.ua/napryamki-diyalnosti/sotsialnij-zakhist/9930-profspilkova-robocha-grupa-iz-zaprovadzhennya-minimalnikh-garantij-v-oplati-pratsi-za-galuzevoyu-oznakoyu-informue ), 23.03.2016 року за № 4291 народним депутатом Дроздиком О.В. у Верховній Раді України зареєстровано проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці працівників», спрямований на підвищення рівня оплати праці працівників у певних галузях економіки, який за висновками профспілкових фахівців потребував доопрацювання.

21.04.2016 року на сайті Верховної Ради України розміщено доопрацьований проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оплати праці працівників (за реєстраційним № 4291) ( http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=58496 ).

20 квітня 2016

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ БЕРЕЗНЯ 2016 РОКУ

Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах березня 2016 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2491 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 2686 грн), для дітей віком до 6 років – 2481 грн, для дітей віком від 6 до 18років – 3014 грн, для працездатних осіб – 2555 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб – 2891 грн), для осіб, які втратили працездатність, – 2097 гривень (розрахунки додаються).

11 квітня 2016

МІЖБЮДЖЕТНІ ВІДНОСИНИ, АБО НА ЩО ПІШЛИ ГРОШІ З ДЕРЖБЮДЖЕТУ МІСЦЕВИМ БЮДЖЕТАМ

Підраховано касові видатки державного бюджету України на фінансування субвенцій місцевим бюджетам за І квартал 2016 року.

Попередні роки Держказначейство щомісячно на запит ФПУ надавало інформацію щодо фактичного перерахування з держбюджету місцевим бюджетам медичної та освітньої субвенції, субвенції на підготовку робітничих кадрів, а також відповідної субвенції для забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг.

Наразі в рамках публічності використання бюджетних коштів відповідна інформація розміщується на сайті Державної казначейської служби України (http://www.treasury.gov.ua/main/uk/publish/category/23602).

Зупинимось на окремих міжбюджетних трансфертах (додаються).

07 квітня 2016

Вітаємо переможців!

0704Завершився ІІ етап  Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очами дітей».

Прискіпливе журі, до якого входили кращі фахівці Мінсоцполітики, Міністерства культури, Міненерговугілля, Держпраці України, Департаменту правової роботи і охорони праці ФПУ,  інших державних установ, визначило кращі малюнки юних художників у трьох вікових групах. Усі роботи були яскраві, різні за жанром і сприйняттям. Особливо важко довелося при визначенні переможців у третій віковій групі.

«Тут кожний заслуговує на високу оцінку», – чулися вигуки членів журі. Але незважаючи на всі суперечки і труднощі, переможцями стали:

-         вікова група від 6 до10 років:

І місце

Венгерович Артем Михайлович

10 років, м. Одеса

01 квітня 2016

Переваги ратифікації Додаткового протоколу Європейської соціальної хартії (переглянутої)

23 березня 2016 року в Міністерстві соціальної політики України відбулася міжнародна зустріч щодо положень Європейської соціальної хартії (переглянутої), до яких Україна не приєдналася при ратифікації.
Європейську соціальну хартію (переглянуту) Україна ратифікувала 21 грудня 2006 р., тобто до Ради Європи було передано відповідну ратифікаційну грамоту. При цьому Україна приєдналася до 74 з 98 пунктів документу.

Кабінетом Міністрів України схвалено Стратегію подолання бідності до 2020 року

Відповідно до Цілей сталого розвитку (2015—2030 роки), схвалених на Саміті ООН у вересні 2015 року, розв'язання проблем подолання бідності та зменшення нерівності, підвищення рівня життя та забезпечення доступу до базових послуг для всіх верств населення, розвиток соціальної інфраструктури та розширення можливостей для самореалізації в безпечному середовищі є першочерговими завданнями світової спільноти.

З метою реалізації Цілей сталого розвитку (2015—2030 роки) та пункту 391 Плану заходів з імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, протягом січня - грудня 2015 року у Мінсоцполітики проводилась робота з розробки проекту Стратегії подолання бідності за участі представників центральних органів виконавчої влади, наукових інституцій, міжнародних експертів, та сторін соціального діалогу (профспілок та роботодавців).