вересня 2017

22 вересня 2017

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ СЕРПНЯ 2017 РОКУ

Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах серпня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2 954 грн (з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору – 3 389 грн), для дітей віком до 6 років –  2 817 грн, для дітей віком від 6 до 18 років – 3 424 грн, для працездатних осіб – 3 058 грн (з урахуванням суми обов’язкових платежів відповідно до чинного законодавства – 3 798 грн), для осіб, які втратили працездатність, –  2 495 гривень

Інформація щодо рівня життя населення у січні –червні 2017 року

Міністерство соціальної політики України на виконання Генеральної угоди поінформувало СПО об’єднань профспілок щодо рівня життя населення у січні-червні 2017 року.

За даними Держстату України, за І квартал 2017 року номінальні доходи населення склали 501,1 млрд. грн. (що на 22,9% більше порівняно з І кварталом 2016 року), з яких:

-         заробітна плата складає 232,6 млрд. грн. (46,5%);

-         соціальні допомоги та інші одержані поточні трансферти –
192,4 млрд. грн. (38,4%);

-         інші види доходів 76 млрд. грн. (15,1%).