жовтня 2017

31 жовтня 2017

24 жовтня 2017

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ВЕРЕСНЯ 2017 РОКУ

Відповідно до статті 5 Закону України Міністерство соціальної політики України «Про прожитковий мінімум» повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах вересня 2017 року у розрахунку на місяць на одну особу становив 2980 грн (з урахуванням суми обов’язкових платежів – 3 419 грн), для дітей віком до 6 років – 2 845 грн., для дітей віком від 6 до 18 років – 3 467 грн, для працездатних осіб – 3084 грн. (з урахуванням суми обов’язкових платежів – 3 831 грн.), для осіб, які втратили працездатність, – 2 515 гривень

23 жовтня 2017

ІНФОРМАЦІЯ ЩОДО ПОКАЗНИКІВ БІДНОСТІ

Дані 2016 року свідчать про загальну стабілізацію в ситуації з бідністю, з незначними коливаннями у бік зменшення чи збільшення рівня бідності залежно від критерію виміру. Якщо у 2015 році спостерігалося дворазове зростання рівня бідності за критерієм витрат нижче фактичного прожиткового мінімуму (з 28,6 % до 58,3 %), то у 2016 році відбулося незначне збільшення значення до 58,6 % або на 0,3 відсоткових пункти (у межах статистичної похибки). При цьому рівень бідності за критерієм доходів нижче фактичного прожиткового мінімуму знизився у 2016 році на 0,8 відсоткових пункти – з 51,9 % до 51,1 %.

03 жовтня 2017