01 грудня 2017

ДИНАМІКА ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ У ЖОВТНІ 2017 РОКУ

Динаміка середньої заробітної плати та динаміка заборгованості з виплати заробітної плати у жовтні 2017 року.

Департамент захисту соціально-економічних прав
апарату ФПУ

Інформація за результатами семінару Держстату з окремих обстежень статистики ринку праці

23 листопада 2017 року відбувся семінар Держстату України на тему «Вибіркове обстеження населення (домогосподарств) з питань економічної активності: напрями розвитку організації та методології відповідно до оновлених стандартів Міжнародної організації праці (МОП)», в якому взяли участь фахівці всеукраїнських профспілок та апарату ФПУ.

За інформацією Держстату, у 2013 році на 19-й Міжнародній  конференції статистиків праці була прийнята Резолюція щодо статистики трудової діяльності, зайнятості та недовикористання робочої сили (далі - Резолюція).

Резолюція замінила окремі документи, які складали основу міжнародних стандартів щодо статистики економічної активності населення, зайнятості, безробіття і неповної зайнятості, та включає положення щодо статистичного вимірювання усіх форм трудової діяльності та недовикористання робочої сили. Запровадження цього документу дозволить підвищити міжнародну зіставність статистичних даних для вимірювання показників гідної праці.