жовтня 2018

22 жовтня 2018

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ ВЕРЕСНЯ 2018 РОКУ

Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах вересня 2018 року у розрахунку на місяць на одну особу становив:

-                    з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору 3 733,50 грн. (без урахування платежів – 3 251,91 грн.);

02 жовтня 2018

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ, ДИНАМІКА СЕРЕДНЬОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРПЛАТИ У СЕРПНІ 2018 РОКУ

За розрахунками Мінсоцполітики фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з урахуванням суми обов’язкових платежів відповідно до чинного законодавства у цінах серпня 2018 року становив 4138 грн. (графік 1 додається).

Таким чином, законодавчо встановлений на серпень 2018 року прожитковий мінімум для працездатних осіб (1841 грн.)  занижено порівняно з його фактичним розміром у 2,25 рази або на 2 297 грн. Мінімальна заробітна плата є нижчою від фактичного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 415 грн.

ПРОЖИТКОВИЙ МІНІМУМ В ЦІНАХ СЕРПНЯ 2018 РОКУ

Відповідно до статті 5 Закону України «Про прожитковий мінімум» Міністерство соціальної політики України повідомляє, що фактичний розмір прожиткового мінімуму у цінах серпня 2018 року у розрахунку на місяць на одну особу становив:

-                    з урахуванням суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору 691,45 грн. (без урахування платежів – 215,39 грн.);