Профспілка «Машприлад» інформує про стан укладення у 2014 році колективних договорів на підприємствах галузі

У 2013 році на підприємствах і в організаціях, де діють первинні організації профспілки «Машприлад» України, було укладено 152 колективних договори.

Станом на 30 квітня п. р. не укладено колективних договорів на новий термін на 27 підприємствах і в організаціях, що становить 18% від загальної кількості підприємств, де працюють члени профспілки «Машприлад».

За інформацією територіальних та первинних організацій профспілки однією з причин не переукладення на новий термін колдоговорів на 22-х машинобудівних підприємствах є зниження їх економічної активності, переведення працівників на скорочений режим робочого часу або тижня. Викликає занепокоєння й факт несвоєчасного укладення нових колдоговорів на низці державних підприємств сфери технічного регулювання: ДП «Волиньстандарметрологія», ДП «Херсонстандартметрологія», ДП «Тернопільстандатметрологія», ДП «Закарпаттястандартметрологія», ДП «НДІ «Система».

З огляду на зазначене Президія Центральної Ради Профспілки машинобудівників та приладобудівників України постановила зобов’язати голів профспілкових комітетів згаданих підприємств активізувати переговори з керівниками підприємств з метою укладення нових колективних договорів протягом місяця від дня прийняття постанови.

За матеріалами Профспілки «Машприлад»