ДИНАМІКА ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ У ГРУДНІ 2017 РОКУ

Динаміка середньої заробітної плати та динаміка заборгованості з виплати заробітної плати у грудні 2017 року.   Департамент з питань бюджету та оплати праці апарату ФПУ

Проблема заборгованості із виплати заробітної плати була предметом розгляду під час зустрічі Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. з представниками всеукраїнських профспілок та профоб’єднань 7.11.2017 року, за результатами якого надано низку протокольних доручень, зокрема щодо погашення заборгованості з виплати заробітної плати та забезпечення її своєчасної виплати.

[ Детальніше: РЕЗУЛЬТАТИ ПРОФСПІЛКОВОГО МОНІТОРИНГУ СТАНУ ПОГАШЕННЯ ЗАБОРГОВАНОСТІ З ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ]

МІНСОЦПОЛІТИКИ ТА МІНФІН ПРО ВИПЛАТУ ІНДЕКСАЦІЇ

З метою відновлення порушених прав працівників на повноту одержання заробленого, СПО об’єднань профспілок звернулося до Міністра соціальної політики України А.О. Реви з пропозицією: 1) надати офіційне роз’яснення Міністерства соціальної політики України про неврахування суми індексації заробітної плати при забезпеченні розміру мінімальної заробітної плати та необхідного алгоритму дій роботодавців, в т.ч. держави, як роботодавця, щодо перерахунку сум виплаченої заробітної плати у 2017 році, виключивши з неї суми нарахованої індексації; 2) звернутися до Міністерства фінансів України щодо необхідності виділення додаткових коштів для забезпечення такого перерахунку у бюджетній сфері.

[ Детальніше: МІНСОЦПОЛІТИКИ ТА МІНФІН ПРО ВИПЛАТУ ІНДЕКСАЦІЇ ]

На звернення ФПУ до Державної служби України з питань праці щодо зростання заборгованості з виплати заробітної плати отримано відповідь (додається) про результати перевірок підприємств-боржників з виплати заробітної плати.

[ Детальніше: ДЕРЖПРАЦІ ІНФОРМУЄ ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ПЕРЕВІРОК ПІДПРИЄМСТВ-БОРЖНИКІВ З ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ]

ПИТАННЯ ПОГАШЕННЯ ЗАРПЛАТНИХ БОРГІВ РОЗГЛЯНУТО НА ЗАСІДАННІ КОМІСІЇ

За наполяганням профспілок 18 грудня 2017 року відбулось чергове засідання Комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат за участі представників органів виконавчої влади, державних підприємств та соціальних партнерів. Під час засідання обговорено питання щодо виплати заробітної плати на підприємствах державної форми власності та в бюджетних організаціях, а також про стан погашення заборгованості зі сплати ЄСВ та платежів до Пенсійного фонду України.

[ Детальніше: ПИТАННЯ ПОГАШЕННЯ ЗАРПЛАТНИХ БОРГІВ РОЗГЛЯНУТО НА ЗАСІДАННІ КОМІСІЇ ]

ДИНАМІКА ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ У ЛИСТОПАДІ 2017 РОКУ

Динаміка середньої заробітної плати та динаміка заборгованості з виплати заробітної плати у листопаді 2017 року.   Департамент з питань бюджету та оплати праці апарату ФПУ

Мінсоцполітики відкликало роз’яснення щодо врахування індексації до складу мінімальної зарплати. Що далі?

З набранням чинності Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (№1774-VIII від 06.12.2016 р.) постало питання про перелік виплат, які не включаються до складу мінімальної заробітної плати, зокрема стосовно суми індексації заробітної плати, нарахування якої не залежать від виконаної працівником місячної (годинної) норми праці.

[ Детальніше: Мінсоцполітики відкликало роз’яснення щодо врахування індексації до складу мінімальної зарплати.... ]