ПРО ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ ТРУДОВОГО АРБІТРАЖУ У БЕРЕЗНІ 2017 року

З метою захисту конституційних прав працівників на працю, достатній рівень життя та своєчасне отримання заробітної плати СПО об’єднань профспілок у відповідності до норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» висунув вимоги, а в подальшому прийняв рішення про вступ у колективні трудові спори (конфлікти) на національному рівні з Кабінетом Міністром України та СПО сторони роботодавців.

[ Детальніше: ПРО ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ ТРУДОВОГО АРБІТРАЖУ У БЕРЕЗНІ 2017 року ]

РОЗ’ЯСНЕННЯ МІНСОЦПОЛІТИКИ ЩОДО ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ З РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАКОНУ УКРАЇНИ №1774-VIII ВІД 06.12.2016

На звернення Федерації профспілок України до Міністерства соціальної політики з проханням надати роз'яснення щодо проблемних питань з реалізації Закону України №1774-VIII від 06.12.2016 електронною поштою отримано відповідь міністерства (лист додається).

[ Детальніше: РОЗ’ЯСНЕННЯ МІНСОЦПОЛІТИКИ ЩОДО ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ З РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАКОНУ УКРАЇНИ №1774-VIII ВІД... ]

ДИНАМІКА ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ У СІЧНІ 2017 РОКУ

Динаміка середньої заробітної плати та динаміка заборгованості з виплати заробітної плати у січні 2017 року.   Департамент захисту соціально-економічних правапарату ФПУ

ПРО ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ ТРУДОВОГО АРБІТРАЖУ у лютому 2017 року

З метою захисту конституційних прав працівників на працю, достатній рівень життя та своєчасне отримання заробітної плати СПО об'єднань профспілок у відповідності до норм Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» висунув вимоги, а в подальшому прийняв рішення про вступ у колективні трудові спори (конфлікти) на національному рівні з Кабінетом Міністром України та СПО сторони роботодавців.

[ Детальніше: ПРО ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ ТРУДОВОГО АРБІТРАЖУ у лютому 2017 року ]

ДИНАМІКА ТА СТАН ВИПЛАТИ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ У ГРУДНІ 2016 РОКУ

Динаміка середньої заробітної плати та динаміка заборгованості з виплати заробітної плати у грудні 2016 року. Департамент захисту соціально-економічних прав апарату ФПУ

ЗАКОНОДАВЧІ НОВАЦІЇ В ОПЛАТІ ПРАЦІ

Протягом грудня 2016 року Парламентом прийнято низку законодавчих актів у сфері оплати праці, зокрема закони України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» (№1774-VIII від 06.12.2016 р.) та «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (№1801-VIII від 21.12.2016 р.). Як змінився розмір мінімальної заробітної плати з 01.01.2017?        Держбюджетом України на 2017 рік встановлено мінімальну заробітну плату з 1 січня:       у місячному розмірі – 3 200 гривень;       у погодинному розмірі – 19,34 гривні.       Законом №1774-VIII змінено суть та структуру мінімальної заробітної плати. Відтепер, МІНІМАЛЬНА ЗАРОБІТНА ПЛАТА – ЦЕ ВСТАНОВЛЕНИЙ ЗАКОНОМ МІНІМАЛЬНИЙ РОЗМІР ОПЛАТИ ПРАЦІ ЗА ВИКОНАНУ ПРАЦІВНИКОМ МІСЯЧНУ (ГОДИННУ) НОРМУ ПРАЦІ.

[ Детальніше: ЗАКОНОДАВЧІ НОВАЦІЇ В ОПЛАТІ ПРАЦІ ]

ПРО ВИКОНАННЯ РІШЕННЯ ТРУДОВОГО АРБІТРАЖУ у січні 2017 року