РОЗ’ЯСНЕННЯ МІНСОЦПОЛІТИКИ ЩОДО ПРОБЛЕМНИХ ПИТАНЬ З РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАКОНУ УКРАЇНИ №1774-VIII ВІД 06.12.2016

На звернення Федерації профспілок України до Міністерства соціальної політики з проханням надати роз'яснення щодо проблемних питань з реалізації Закону України №1774-VIII від 06.12.2016 електронною поштою отримано відповідь міністерства (лист додається).

Опрацювавши роз'яснення Мінсоцполітики ФПУ не погоджується з деякими тлумаченнями міністерства, зокрема щодо включення до розміру мінімальної заробітної плати суми індексації, оскільки ця виплата не є заробітною платою працівника, яку роботодавець виплачує йому за виконану роботу; доплати за сумісництво; підвищення окладів у зв'язку із шкідливими та важкими умовами праці тощо, оскільки переконані, що мінімальну заробітну плату може отримувати працівник за норму праці, відпрацьовану в нормальних умовах праці. Федерація профспілок України продовжить роботу із врегулювання проблемних питань, в т.ч. в рамках роботи Міжвідомчої робочої групи.

Департамент захисту соціально-економічних прав

апарату ФПУ