З метою вирішення питання незаконного стягнення комісійної винагороди з населення при сплаті рахунків за житлово-комунальні послуги, у січні 2017 року Федерація профспілок України в черговий раз звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням поінформувати про хід виконання роботи щодо вирішення порушеного питання.

[ Детальніше: ЩОДО СТЯГНЕННЯ КОМІСІЙНОЇ ВИНАГОРОДИ З НАСЕЛЕННЯ ПРИ СПЛАТІ РАХУНКІВ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПОСЛУГИ ]

Починаючи з 2015 року, в умовах знецінення трудових доходів і пенсій громадян, критично високого рівня безробіття, падіння купівельної спроможності населення, що призвело до збільшення глибини і масштабів бідності, банками та УДППЗ «Укрпошта» запроваджено стягнення комісійної винагороди з населення при сплаті рахунків за житлово-комунальні послуги.      З метою захисту громадян від додаткових поборів банківськими установами при сплаті населенням рахунків за житлово-комунальні послуги, Федерація профспілок України разом з іншими громадськими організаціями неодноразово зверталися до Антимонопольного комітету України, НКРЕКП, Держпродспоживслужби з вимогою розібратися з порушеним питанням та вжити відповідні заходи, спрямовані на користь громадян. Адже споживач сплачує комісійну винагороду за прийом платежів двічі – її закладено в тариф на послугу ЖКГ, а також за послуги банку чи УДППЗ «Укрпошта» відповідно до встановлених ними тарифів.

[ Детальніше: ЩОДО СТЯГНЕННЯ КОМІСІЙНОЇ ВИНАГОРОДИ З НАСЕЛЕННЯ ПРИ СПЛАТІ РАХУНКІВ ЗА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІ ПЛАТЕЖІ ]

ПРОФСПІЛКИ ВІДСТОЯЛИ СВОЇ ПРАВА ПРИ ВНЕСЕННІ ЗМІН ДО ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ

30 грудня 2016 року Президентом України підписано Закон України від 21.12.2016 № 1797-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», який набрав чинності з 1 січня 2017 року.     Завдяки наполегливим діям ФПУ, співпраці з Громадською радою при ДФС, Українським незалежним центром політичних досліджень (в рамках проекту «Громадяни в дії») профспілкова боротьба за збереження сприятливих умов для діяльності профспілок завершилась перемогою:

[ Детальніше: ПРОФСПІЛКИ ВІДСТОЯЛИ СВОЇ ПРАВА ПРИ ВНЕСЕННІ ЗМІН ДО ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ ]

ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ПРОФСПІЛОК – ВИМОГИ

8 грудня, у Києві Федерація профспілок України провела Всеукраїнську акцію на підтримку вимог профспілок щодо посилення соціального захисту працівників та інших категорій громадян в умовах зростання цін на енергоносії та тарифів на житлово-комунальні послуги.   Аргументація до вимог профспілок та інфографіка  додаються.   Департамент захисту соціально-економічних прав

Публічне обговорення питання подвійної оплати населенням комісійної винагороди при сплаті рахунків за житлово-комунальні послуги

16 листопада ц.р. в Антимонопольному комітеті України відбулося публічне обговорення результатів дослідження ринку послуг з приймання готівкових платежів від фізичних осіб за житлово-комунальні послуги.       У заході взяли участь представники зацікавлених органів державної влади, банківських установ, Федерації профспілок України та громадськості.       Метою зазначеного заходу було врегулювання питання організації приймання платежів, забезпечення балансу інтересів надавачів житлово-комунальних послуг, банків/інших установ, які здійснюють приймання платежів, та споживачів-фізичних осіб, недопущення сплати споживачем двічі комісійної винагороди при сплаті за комунальні послуги.

[ Детальніше: Публічне обговорення питання подвійної оплати населенням комісійної винагороди при сплаті... ]

НОВІ ЗМІНИ У ПОРЯДКУ ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ

08 вересня 2016 року прийнята постанова Кабінету Міністрів України № 635 «Про внесення змін до Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива».        Внесеними змінами, зокрема, передбачено:

[ Детальніше: НОВІ ЗМІНИ У ПОРЯДКУ ПРИЗНАЧЕННЯ ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ ]

Засідання Окружного адміністративного суду міста Києва за позовом Тимошенко Ю.В. щодо скасування ціни на природний газ

23 вересня 2016 р. відбулося засідання Окружного адміністративного суду міста Києва щодо справи № 826/9665/16 за позовом лідера Всеукраїнського об'єднання «Батьківщина» Тимошенко Ю.В., про визнання протиправною та скасування постанови Кабінету Міністрів України від 27.04.2016 № 315 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 р. № 758».

[ Детальніше: Засідання Окружного адміністративного суду міста Києва за позовом Тимошенко Ю.В. щодо скасування... ]