Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№9 2016р)

В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті: Віталій Цопа. Стратегія + програма = результат. Про те, що стратегію і програму з безпеки та гігієни праці України потрібно формувати на основі передового досвіду. Олександр Фандєєв. У Сорочинцях тільки веселі пригоди. Про безпечну роботу Сорочинського ярмарку-2016 подбала Держпраці. Дмитро Селявін. Поведінковий аудит як інструмент охорони праці. Спілкування керівника з підлеглим на тему охорони праці сприяє безпечній поведінці працівника. Олеся Цибульська. По-новому про відоме, або Читаючи Закон…У статті висвітлено вимоги з охорони праці для певних категорій працівників. Олександр Фандєєв. Сміття смердить небезпекою та брудними грішми. Трагедія на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом змусила суспільство іншими очима подивитися на масштабну проблему.

[ Детальніше: Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№9 2016р) ]

Опрацювання проекту Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві.

14 вересня 2016 року у приміщенні Державної служби України з питань праці (вул. Десятинна,14) відбулося засідання робочої групи з питань щодо розгляду остаточних пропозицій наданих центральними органами виконавчої влади, роботодавцями та профспілками до проекту Порядку розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві. Від Профспілок на нараді взяли участь Маціяшко В.А. – заступник керівника департаменту правової роботи і охорони праці апарату ФПУ, Пузирін М.О. – головний технічний інспектор праці ЦК Профспілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України, Фесан В.О. – головний технічний інспектор праці ЦК Профспілки працівників охорони здоров’я України. Надані пропозиції профспілок включені до остаточної редакції Порядку.   Відділ охорони праці департаменту правової роботи і охорони праці апарату ФПУ

Укладено угоду про співпрацю між Федерацією профспілок України і Державною службою України з питань праці

22 червня під час засідання Президії ФПУ підписано угоду про співпрацю між Федерацією профспілок України і Державною службою України з питань праці. Свої підписи під документом поставили Голова ФПУ Григорій Осовий та Голова Держпраці Роман Чернега. Як зазначено у преамбулі Сторони, керуючись принципами верховенства права, партнерства та соціального діалогу, законодавством України, усвідомлюючи важливість спільних дій щодо забезпечення конституційних прав громадян на належні, безпечні та здорові умови праці, прав і гарантій працюючих, застрахованих осіб, постраждалих на виробництві, ветеранів праці,а також прагнучи сприяти збільшенню кількості та покращенню якості робочих місць з гідними та безпечними умовами праці, укладають зазначену Угоду.   (Копія Угоди додається)     Прес-центр ФПУ

Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№5 2016р)

В ньому, як завжди, цікава і корисна інформація для спеціалістів з охорони праці, профспілкових активістів та працівників наглядових органів. Пропонуємо вашій увазі статті: Володимир Терещенко. Свято вдалося! Усім дякуємо! Підсумки Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей».   Сергій Подорожний. Дорожня карта перевірки. Про особливості організації заходів державного нагляду на Кіровоградщині.   Олена Місяць. Оцінка ризиків по-англійськи. Як працює одна з найкращих у світі систем безпеки та гігієни праці.   Людмила Солодчук, Олександр Фандєєв, Дмитро Матвійчук. Аварія на ЧАЕС: 30 років потому. Очима кореспондентів «Охорони праці» про рядові будні працівників, які перетворюють об’єкт «Укриття» на екологічно безпечну систему.

[ Детальніше: Вийшов у світ черговий номер журналу «Охорона праці» (№5 2016р) ]

Стрес на робочому місці - колективний виклик

Надаємо вашій увазі презентацію "Стрес на робочому місці - колективний виклик" підготовлену редакцією журналу "Охорона праці"

Стресс на работе. 20 правил успешного человека

Каждый из нас по-разному представляет свой путь к успеху. Кто-то считает, что работа без выходных и отпусков поднимет его до самых высот; кто-то пытается выстроить свою карьеру, налаживая личные связи, а другие полагают, что самое важное – найти себя, и успех придет сам собой. В любом случае, этот путь всегда непростой - заставляет изрядно трудиться, нервничать и работать над собой. Люди, добившиеся высоких результатов в своем деле, прошли через множество препятствий, непониманий и трудностей, но несломались. Мы собрали для вас 20 правил успешных людей, которые придадут уверенности в себе, помогут преодолеть страхи и приблизят к желаемой цели. 1.Соблюдать режим дня.  Приучите себя вставать и ложиться в одно и то же время. Уже через пару недель вы почувствуете, что просыпаться стало намного легче, голова по утрам ясная и бодрость сохраняется в течение всего дня. 2. Не пропускать завтраки. Пусть он будет легким, быстрым, но все же будет. К тому же, за завтраком вы можете успеть прочитать главные новости, составить план на день. 3. Брать на себя всю ответственность.

[ Детальніше: Стресс на работе. 20 правил успешного человека ]

Чорнобиль: 30 років потому

У переддень тридцятої річниці аварії на Чорнобильській АЕС відбувся прес-тур для вітчизняних та іноземних ЗМІ в зону відчуження. Будні працівників, що перетворюють об'єкт "Укриття" на екологічно безпечну систему, та місто-привид Прип’ять – очима журналу «Охорона праці». Будівництво нового безпечного конфайнмента (НБК), або "Арки" перебуває у заключній фазі. На будівельному майданчику одночасно реалізовуються два дуже складні проекти. Перший - споруджуються усередині "Укриття" (четвертий енергоблок АЕС) торцеві стіни, які вийдуть з об'єкта та забезпечать подальшу герметизацію «Укриття» та "Арки", яку на нього насунуть. Другий - монтаж інфраструктури та об'єктів технологічного корпусу з управління системами життєзабезпечення НБК. Вартість проектів 2,5 млрд євро. Участь у фінансуванні беруть участь 28 держав-донорів, в тому числі і Україна. Адміністратор Чорнобильського фонду — Європейський банк реконструкції та розвитку.

[ Детальніше: Чорнобиль: 30 років потому ]